Jouw mening is belangrijk

Ik streef ernaar de DiKiBO boekjes steeds te verbeteren. Daarbij is jouw mening uit de praktijk zo belangrijk. Je kunt mij en toekomstige leerlingen enorm helpen door je ervaring met de boekjes te delen door een reactie geven.

Voeg hier jouw reactie toe →

78 gedachten over “Reacties DiKiBO spiekboekjes”

 • Ik heb als specialist passend onderwijs op een basisschool de spiekboekjes ingezet voor kinderen met dyscalculie, evenals kinderen met een eigen leerlijn voor rekenen. Zeer bruikbaar!

 • Erg handig en gelijk binnen en te gebruiken. Ook fijn dat ze in verschillende formaten staan aangegeven.

 • Fijn dat er spiekboekjes zijn waarbij de leerlingen echt gebruik kunnen maken van de stappen via deze boekjes. Wanneer bepaalde kaartjes niet meer nodig zijn kunnen we ze simpel uit het mapje halen, waardoor het overzichtelijk blijft voor de leerling. Makkelijk in gebruik en erg overzichtelijk.

 • Jazeker. Je hebt voor elk boekje speciale printbestanden gekregen waarmee je makkelijk 2 of 4 uitlegkaarten kan printen op 1 A4.

 • Ziet er goed en overzichtelijk uit. Echt fijn om bij de bijles te hebben. Ook zonodig snelle hulp en advies van Nicolette . Kortom aanrader!

 • Er zitten hele interessante hulpkaarten in voor de moeilijke rekenaars die bij mij langskomen in de logopedie

 • Ik sta in het immersie onderwijs in de 2e graad (groep 5 en 6), dwz dat ik les geef in het Nederlands aan Franstalige kinderen.
  Zo geef ik ook wiskunde en al die termen zijn niet gemakkelijk om te leren in een andere taal. De DiKiBO boekjes zijn zeer visueel en daardoor zeer begrijpelijk voor mijn leerlingen.
  Ik heb lang gezocht naar hulpfiches, maar deze zijn ideaal!

 • Aangeschaft omdat ik steeds wissel van klas, vorig jaar groep 3, dit jaar groep 6, dan weer groep 7 of 5 of 8. Daarom heb ik maar meteen alles aangeschaft.
  Je hebt waanzinnig mooi werk verricht en ik ben je heel dankbaar.

 • Super blij mee. Het blijft niet hangen in alleen maar een grafiekje zoals bij zoveel aantekeningen posters van metriek stelsel. Super.

 • Het boekje ziet er mooi, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk uit voor een kind. De logica van de getallen en sommen wordt helder in stappen uitgelegd.

 • Beste Nicolette,
  Ik gebruik de boekjes om mijn zoontje wiskunde uit te leggen en ik vind ze ronduit fantastisch. De heldere manier van uitleggen zonder overbodige tussenstappen, getuigen van een groot pedagogisch talent. Mijn felicitaties hiervoor!
  Mvg
  Luc

 • Ik vind de boekjes heel effectief en handig werken. Ik heb ze tijdens mijn stage op de PABON in meerdere groepen kunnen gebruiken (groep 5, groep 3 en groep 8).

 • Ik heb de blaadjes in een fotoboekje met plastic hoesjes gedaan. Het geheel ziet er erg leuk uit. Het is overzichtelijk en heel uitnodigend . Dank je wel .

 • Prima te gebruiken. Ik kopieer alleen de blz. die op dat moment van toepassing zijn. Er ontstaat dan vanzelf een leerling specifiek boekje

 • Beste Nicolett,
  De boekjes taal en rekenen geven een heel duidelijke uitleg.Onze dochter gebruikt ze voor haar kinderen. GEWELDIG.
  Wiel Heymann

 • Zeer tof van je om alles gratis te delen. Ik heb de spiekbriefjes gedownload en ga ze voor het eerst gebruiken. Ze zien er tof uit en zijn zeer bondig samengevat. Bedankt!!

 • dag Nicolette,

  Vanuit mijn werk als ambulant dienstverlener cluster 2 zet ik de boekjes met grote regelmaat in voor onze kinderen en het geeft visuele houvast en ordening. Erg waardevol materiaal.

  sabine biezen
  auris florant

 • Hallo Nicolette, ontzettend bedankt zeg; ze zien er fantastisch uit. Ik ga ze veel gebruiken denk ik. Ook voor de beelddenkers helemaal Top!

 • De inhoud van de boekjes ziet er super uit! Duidelijk, overzichtelijk en begrijpelijk. Lijkt me heel fijn voor de kinderen om te gebruiken. Ik ga ze direct in mijn groep gebruiken. Bedankt!

 • Erg blij met de boekjes. Voor leerlingen die moeite hebben met hun werkgeheugen is dit echt een uitkomst. Als aanvulling zou naast een 100-veld ook een 200-,300-,400-veld etc. handig zijn.

 • In mijn functie als rekencoördinator en als leerkracht van groep 8 heb ik alle boekjes gedownload. Wat ik erg fijn vind, is dat de leerlijn rekenen bijna volledig wordt gedekt en dat ik door het combineren van bladen uit de verschillende boekjes een boekje op maat kan maken voor een leerling.

  Tip voor verdere ontwikkeling: Voor één probleem meerdere kaartjes ontwerpen waarop iedere strategie een eigen spiekbrief krijgt en het echt aansluit bij alle methodes en rekenstrategieën die er in Nederland zijn.

 • Hartelijk dank voor de boekjes!! Van harte dank ! Ik vind de boekjes bijzonder goed en zal ze zeker gebruiken met mijn leerlingen. Vooral die leerlingen met een kort geheugen zal het zeker helpen.
  God bless you om op die manier een steentje bij te dragen waar ook ter wereld.
  Ook wij hier op Curaçao!!

 • Dag Nicolette,
  Heel hartelijk dank voor je spiekboekjes.
  Ik werk, als ambulant begeleider vanuit Kentalis, veel met kinderen met een TOS (taalontwikkelingsstoornis). Automatiseren is voor deze kinderen zowiezo lastig. Deze boekjes zijn een zeer welkome ondersteuning!

 • Bedankt voor je tafelboekje. Ziet er mooi en strak uit. Ik heb het nog niet in de praktijk gebruikt.
  Persoonlijk zou ik de tafelrij in tweeën splitsen. Dan lijkt de rij korter om te leren. Nu is het zo’n lange lijst geworden. Dan kun je ook gemakkelijker af de beheerste sommen afplakken.

 • Super blij met deze spiekboekjes. Zelf regelmatig bezig geweest om zoiets te maken, maar het is erg fijn om het gewoon kant en klaar van het internet af te halen.
  Super bedankt.

 • Helemaal blij mee, als zelfstandig remedial teacher verzamel en ontwerp ik van alles om de leerlingen op motiverende en effectieve wijze te leren dat leren ook leuk kan zijn. Jouw materialen zien er goed uit. Superbedankt!

 • Wat een mooi materiaal. Als Rter ben ik altijd op zoek naar extra uitleg en oefeningen voor mijn leerlingen. Ik ga de boekjes zeker gebruiken. Dank je wel!

 • Dankjewel Nicolette,
  Ik heb je downloads opgeslagen in mijn digitaal dossier en zal het gebruiken als ik het voor een bepaalde leerling nodig heb. Als remedial teacher en rekenspecialist weet ik maar al te goed, dat elk kind anders is.
  Ik heb voor mijn leerlingen een tafelkaart zonder antwoorden, ze mogen de bekende sommen afplakken en dan blijven alleen de onbekende sommen over.
  Voor andere leerlingen heb ik een lege matrix , de leerlingen kunnen daar zelf met whiteboardstift bij een toets de tafel opschrijven, bijv 3, 6, 9, enz. Dit mag als kladpapier dienen bij een toets en kan helpen bij een deelsom.
  Daarnaast krijgen ze van mij een volledig ingevulde tafelkaart (in matrixvorm van 10 x 10), om eenvoudige deelsommen te kunnen maken.

 • Ik werk op een school veel met zwakke leerlingen uit de hogere groepen. Ik heb daarbij niet zo veel aan het tafelspiekboekje, omdat daar alleen de kale tafels opstaan. Zij krijgen de hogere tafels er niet in en hebben dus iets meer nodig en andere vormen om de tafels in te oefenen. Het ziet er prima uit, maar ik heb nu zelf iets gemaakt: tafelkaart zonder antwoorden waarin ze mogen kleuren welke antwoorden ze al kennen. Zo krijgen ze overzicht: ze zien dat ze 1x, 5 x en 10 x meestal wel weten. Die antwoorden kunnen ze als referentie gebruiken.

 • Spiekboekje is handig om de leerlingen mee te kunnen helpen. Wat een leerling nodig heeft kan je uitprinten en laten plakken in een aantekeningenschrift. Zo kan die altijd ernaar kijken van hoe het alweer moet. Ik vind deze website heel goed omdat je gratis kan downloaden en dat wij hiermee de leerlingen kunnen helpen.

 • Veel dank, juf Nicolette, voor het ontvangen materiaal.
  Ik was gedurende veertig jaar lerares Frans op een middelbare school. Nu geniet ik van mijn pensioen en van onze drie kleindochters, 13,12,11 jaar.
  Af en toe help ik hen met huiswerk, taal gaat uitstekend, maar rekenen leidt af en toe tot problemen.
  In de eerste plaats bestelde ik de boekjes voor mijn beide dochters, die hier beslist mee aan de slag zullen gaan.
  Nogmaals hartelijk dank, ik ga u zeker ook op Facebook volgen

 • Super hoor. Ik ga de spiekkaarten inzetten in mijn groep.
  Wat fijn dat je ze met ons wil delen. Ben benieuwd wat heteffect is op mijn leerlingen

 • Als ambulant begeleider in het basisonderwijs kan ik met dit materiaal heel wat kinderen én hun ouders en leerkrachten blij maken. Dank je wel dat we dit zo mogen gebruiken!

 • Hoi Nicolette.
  Het werkboekje ziet er weer, net zoals de spiekboekjes, geweldig uit.
  Hartelijk bedankt.
  Ik ga ze zeker gebruiken.
  Groetjes, Emma

 • Bedankt voor het delen van de materialen. Wat fijn dat alle werkbladen nu bij elkaar in een werkboek zijn weergegeven. Heel overzichtelijk! Mijn leerlingen zullen er veel plezier van hebben.

 • Wat een uitkomst de spiekboekjes. Als oma , maar ook als orthopedagoog kan ik ze goed inzetten.
  Dank je wel Nicolette en wat een toewijding heb jij voor het welbevinden van kinderen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet zichtbaar en wordt niet gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *