Thuis bijles geven

Ouders en grootouders hebben doorgaans beter leren schrijven en spellen dan heden wordt aangeleerd op school. Als ervaren leerkracht weet ik dat het verwarrend voor een leerling kan zijn als opa, oma, vader of moeder thuis de sommen uitlegt. Je helpt een kind het beste als jouw uitleg overeenkomt met dat wat op school wordt aangeleerd. Verantwoord bijles geven heeft altijd een positief effect heeft. Ik vind het zelf ook één van de leukste dingen om te doen. Je kunt kinderen of volwassenen die rekenen en taal moeten leren zoveel meegeven.

Lees verder hoe je aan de slag kan…

Het oplichten van de ogen en het slaken van een diepe zucht: ‘Nu snap ik het, pap‘ of  ‘Oma, als ik dit eerder geweten had dan had ik op school wel gewoon mee kunnen doen‘.
Met bijles verricht je een maatschappelijke taak èn je kunt het tot op hoge leeftijd blijven doen. Ik ga zelf naar mensen thuis en geef Nederlands en rekenen, gewoon aan de keukentafel. Vriendin Alida geeft bijles aan haar eigen kind en Michelle geeft als vrijwilliger Nederlands in een AZC. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

Ga aan de slag met Spiekboeken rekenen en taal

Wil jij ook je kinderen en/of kleinkinderen helpen met rekenen en taal zoals dat op school wordt geleerd? Download dan de DiKiBO Spiekboeken Rekenen en taal die alle leerstof bevatten voor groep 3 t/m 8. Hierin wordt rekenen en werkwoordspelling stap voor stap uitgelegd. Je kunt het digitaal gebruiken bijvoorbeeld op je computer, iPad of smartphone, je kunt de bladen ook printen.

Voor ouders en grootouders zijn de basis versies van de rekenspiekboeken gratis te downloaden!

Kijk in de DiKiBO winkel en download de spiekboeken

Veel plezier er mee!

2 gedachten over “Ouders en grootouders helpen kinderen met rekenen en spellen”

  • De spiekboekjes die hier op de site staan zijn ontzettend handig , ik kan nu veel beter mijn kinderen helpen met hun huiswerk . Ook de werkbladen die ik van je heb mogen ontvangen via de mail zijn goede oefeningen ,erg bedankt hiervoor !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet zichtbaar en wordt niet gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *