Spiekboeken bovenbouw

Eindtoets groep 8

Op dinsdag 20 en woensdag 21 april wordt op alle reguliere basisscholen de verplichte eindtoets afgenomen. Alle leerlingen van groep 8 maken de toets. Deze eindtoets meet de kennis die leerlingen hebben van taal en rekenen. Ook toont de eindtoets aan welk type vervolgonderwijs bij een leerling past. De eindtoets is dus een hulpmiddel om vast te stellen of het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs goed op elkaar aansluiten. Voor de leerling is het belangrijk de stof te beheersen en een goede toets te maken wat bepalend kan zijn voor de toelating op het gewenste voortgezet onderwijs.

Een goede voorbereiding

Rekenen en taal leren en oefenen ter voorbereiding op de verplichte eindtoets in groep 8. Een DiKiBO set met in totaal 253 digitale uitlegkaarten over rekenen, breuken, het metriek stelsel en werkwoordspelling. Compleet met een oefenboek. Spijker nu je kennis bij en begin met veel vertrouwen aan de eindtoets.

De spiekboeken van DiKiBO sluiten perfect aan op het reken- en taalles op school. De boekjes mogen binnen school rechtenvrij gekopieerd worden, geen licentiekosten of abonnement.

Rekenen

Alle rekenstof van de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) gebundeld in 1 spiekboekje met 100 digitale uitlegkaarten.

DiKiBO Spiekboek bovenbouw
Klik op het boekje en bekijk de inhoud

Breuken

Breuken leren, oefenen en begrijpen. Inzichtelijk gemaakt op 31 digitale uitlegkaarten. Te gebruiken naast de uitleg op school om even na te kijken hoe het ook alweer zit met die belangrijke maar ook lastige breuken.

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

Het Metriek Stelsel

37 digitale uitlegkaarten met alles wat je moet weten over lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud en gewicht en hoe je dat moeten kunnen omrekenen volgens het Metriek Decimaal Stelsel.

Het metriek stelsel
Klik op het boekje en bekijk de inhoud

De regels over Werkwoordspelling

Spiekboekje deel 1 behandelt de werkwoordspelling zoals die wordt aangeleerd op de basisschool (niveau 1F-2F). Op 50 digitale uitlegkaarten leer je alles over werkwoorden, de stam en het onderwerp.

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

Spiekboekje deel 2 bouwt door op deel 1 (basisschool-plus niveau 2F-3F). Op 35 uitlegkaarten krijg je een compleet beeld van correcte spelling en leer je persoonsvormen, deelwoorden en samengestelde werkwoorden kennen.

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

Oefen je kennis

Een werkboek en oefenboek met 2x 18 werkbladen rekenen en taal. De 18 antwoordbladen zijn voorzien van een beoordelingssleutel zodat je precies weet wanneer de stof voldoende wordt beheerst.

DiKiBO werkboek rekenen en taal groep 6, 7 en 8
Klik op de afbeelding en bekijk de inhoud

Met deze DiKiBO voordeelset voor de bovenbouw ben je goed voorbereid om de eindtoets te maken. De boekjes mogen rechtenvrij gekopieerd worden, geen licensiekosten of abonnement.

DiKiBO voordeelset eindtoets rekenen en taal:
– 1 spiekboek rekenen bovenbouw voor groep 6, 7 en 8
– 2 themaboekjes: het breukenboekje en het metriek stelsel
– 2 spiekboeken werkwoordspelling
– 2 werkboeken rekenen en taal
– In totaal 253 digitale uitlegkaarten
– Uitleg met kleuren, symbolen en figuren
– Voor digibord, tablet, mobiel of computer
– Makkelijk kopiëren op A4 met printbestanden

 21,75  9,95In winkelmand

Ik wens je veel plezier en succes met de eindtoets!
Nicolette de Boer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet zichtbaar en wordt niet gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *