Eindtoets groep 8

Tussen 15 april en 15 mei 2019 wordt op alle reguliere basisscholen de verplichte eindtoets afgenomen. Alle leerlingen van groep 8 maken de toets. Deze eindtoets meet de kennis die leerlingen hebben van taal en rekenen. Ook toont de eindtoets aan welk type vervolgonderwijs bij een leerling past. De eindtoets is dus een hulpmiddel om vast te stellen of het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs goed op elkaar aansluiten. Voor de leerling is het belangrijk de stof te beheersen en een goede toets te maken wat bepalend kan zijn voor de toelating op het gewenste voortgezet onderwijs.

In 4 stappen je kennis bijspijkeren

Met de DiKiBO set Rekenen en taal wordt je kennis snel bijgespijkerd en begin je met veel vertrouwen aan de eindtoets. In 4 stappen nemen we alles door wat je moet weten over breuken, het metriek stelsel en werkwoordspelling. Vervolgens test je je kennis met het oefenboek.

Stap 1. Breuken leren begrijpen

Breuken leren, oefenen en begrijpen. Inzichtelijk gemaakt op 31 digitale uitlegkaarten. Te gebruiken naast de uitleg op school om even na te kijken hoe het ook alweer zit met die belangrijke maar ook lastige breuken.

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

Stap 2. Het Metriek Stelsel begrijpen

37 digitale uitlegkaarten met alles wat je moet weten over lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud en gewicht en hoe je dat moeten kunnen omrekenen volgens het Metriek Decimaal Stelsel.

Het metriek stelsel
Klik op het boekje en bekijk de inhoud

 

Stap 3. Leer de regels over Werkwoordspelling

Spiekboekje deel 1 behandelt de werkwoordspelling zoals die wordt aangeleerd op de basisschool (niveau 1F-2F). Op 50 digitale uitlegkaarten leer je alles over werkwoorden, de stam en het onderwerp.

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

 

Spiekboekje deel 2 bouwt door op deel 1 (basisschool-plus niveau 2F-3F). Op 35 uitlegkaarten krijg je een compleet beeld van correcte spelling en leer je persoonsvormen, deelwoorden en samengestelde werkwoorden kennen.

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

 

Stap 4. Oefen je kennis

Een werkboek en oefenboek met 2x 18 werkbladen rekenen en taal. De 18 antwoordbladen zijn voorzien van een beoordelingssleutel zodat je precies weet wanneer de stof voldoende wordt beheerst.

DiKiBO werkboek rekenen en taal groep 6, 7 en 8
Klik op de afbeelding en bekijk de inhoud

Als je deze 4 stappen van DiKiBO volgt weet je zeker dat je de materie beheerst en maak je een eindtoets die past bij jouw kennis.

DiKiBO set eindtoets rekenen en taal

 21,75  14,95In winkelmand

 

Meer weten?

Kijk in de DiKiBO winkel voor meer leerboekjes over rekenen en taal.

Ik wens je veel plezier en succes met de eindtoets!
Nicolette de Boer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet zichtbaar en wordt niet gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *